Welkom in onze FAQ - oftewel in het Nederlands: meestgestelde vragen. We hebben alle gewone vragen die wij hebben ontvangen verzameld. We hopen u aan een snel antwoord op uw vraag te kunnen helpen! :)

We bieden 2 jaar garantie op al onze producten. Dit is een allesomvattende garantie die alle aspecten van onze producten dekt, van de integriteit van de productstructuur/vorm tot de coating.

Wat betreft de coating; ja, deze valt ook onder de garantie. Het ontwerp van onze producten is heel bijzonder en de pannen hebben de meest duurzame anti-aanbaklaag die er momenteel op de markt verkrijgbaar is. Als u merkt dat de coating loskomt of op een andere manier verslechtert, dan kunt u aanspraak maken op de garantie.

Wij bieden een 100-dagen-retourbeleid, dat ook geldig is als u het product hebt gebruikt. In die zin kan het dus worden beschouwd als een tevredenheidsgarantie. Als het product u niet bevalt, betalen wij u terug. Zo eenvoudig is het.

Kort antwoord: Nee - en als dat zo is, dan valt dat onder onze garantie!

Lang antwoord: Onze producten zijn gemaakt van roestvrijstaal en aluminium. Ze hebben dus dezelfde eigenschappen als ander kookgerei dat van deze materialen is gemaakt, wat betekent dat ze na gebruik niet direct onder koud water mogen worden gezet. Wij raden u sterk aan om de pan altijd eerst helemaal af te laten koelen.

Maar we hebben er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat onze producten stevig genoeg zijn om alles wat je er in een keuken mee zou doen aan te kunnen. Daarom valt elke vorm van krom trekken, opbollen of andere vervorming volledig onder onze 2-jaarsgarantie!

Wanneer u een aankoop doet op onze website, bieden wij u altijd ten minste één gratis verzendoptie aan. Maar omdat hier zo vaak door klanten om wordt gevraagd, bieden wij ook snellere en/of flexibelere verzendmogelijkheden aan die duurder zijn dan reguliere verzending. U kunt dus zelf kiezen welke verzendoptie u wilt gebruiken. Wij vragen echter wel een kleine vergoeding voor deze duurdere verzendopties, om het verschil te dekken tussen de standaard verzendmethode en de door u gekozen premium verzendmethode.

Onze anti-aanbaklaag is gemaakt van niet-giftig PTFE, dat in de volksmond ook teflon wordt genoemd. PTFE is een inerte stof, wat betekent dat hij niet reageert met andere stoffen en dus niet schadelijk is voor uw gezondheid, ook niet als u deze binnenkrijgt. PTFE wordt vanwege deze inertie niet alleen gebruikt voor kookgerei, maar ook in de geneeskunde en chirurgie, bijvoorbeeld in pacemakers, slagaderimplantaten enzovoort.

PTFE wordt vaak verward met PFOA/PFOS. Dat zijn chemische stoffen waarvan wordt vermoed dat ze wel slecht zijn voor de gezondheid. Onze PTFE-coating is uiteraard PFOA/PFOS-vrij.

Afgezien van het feit dat onze coating niet giftig is, reageert de coating dus ook niet met stoffen die in uw voedsel zitten. Dat wil zeggen: de coating komt op geen enkele manier in uw eten terecht - zelfs niet na vele jaren van gebruik.

Wij zijn een Deens bedrijf en zijn gevestigd in Sorø, ongeveer 60 kilometer ten westen van Kopenhagen. Al onze producten worden geproduceerd in onze fabriek in Shenzhen, in China. Van daaruit worden ze verscheept naar ons hoofdmagazijn in Denemarken. Hier bevinden zich ons hoofdkantoor en magazijn en van hieruit worden alle bestellingen op de website verzonden.

Zodra wij uw bestelling hebben verzonden zal onze website u automatisch een e-mail sturen met trackinginformatie. Deze e-mail wordt echter wel eens door spamfilters tegengehouden, dus het is altijd een goed idee om uw spam-map te checken.

Hebt u de e-mail met trackinginformatie niet ontvangen of hebt u vragen over de status van de zending, neem dan gerust rechtstreeks contact met ons op.

U kunt een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat uw anti-aanbakpan optimaal werkt:

  1. Invetten. Verhit een theelepel olie in de pan en laat dan in de pan afkoelen. Veeg de olie weg en droog de pan af. Zo “rijpt” de pan sneller en werkt de anti-aanbaklaag beter.
  2. Lage temperatuur. Onze koekenpan is ontworpen om warmte veel efficiënter te absorberen dan andere koekenpannen. Wij adviseren u om het fornuis wat lager te zetten dan u normaal zou doen.
  3. Geduld. Bij het bereiden van zeer kleverige voedingsmiddelen, zoals eieren, is geduld het allerbelangrijkste. Het perfecte ei bakken in een ONYX COOKWARE™-koekenpan, zonder boter of olie, is gewoon een kwestie van een lage temperatuur en vervolgens het ei met rust laten zodat het gaart; dus niet steeds heen en weer schuiven met de spatel. Als u merkt dat eten niet loskomt van de anti-aanbaklaag is dat meestal een teken dat u even moet wachten tot alles is doorgewarmd/gekookt/aangebraden. Dan is het veel gemakkelijker om het uit de pan te krijgen!

Ben jij een influencer en ligt jouw passie bij het creëren van inspirerende en geloofwaardige content? Misschien zijn we dan op zoek naar jou als de volgende merkambassadeur van ONYX COOKWARE™ Cookware.

We zetten ons iedere dag in om het verhaal van ONYX COOKWARE™ op nieuwe, inspirerende manieren te vertellen. Maar we geloven ook dat mensen het verhaal van anderen moeten horen, en hiervoor rekenen we op onze influencers.

Heb je zin om onze producten te demonstreren en recenseren en om geweldige content te filmen voor ons merk? Stuur ons dan direct een bericht naar: influencer@onyxcookware.eu

Sollicitatieprocedure:

De sollicitatie moet in het Engels gebeuren. Voeg jenl blog, Instagram- of YouTube-kanaal toe bij je sollicitatie om ons te laten zien wat je kunt.

Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen, bekijken we je profiel en hoor je van ons of we met je willen samenwerken.

Hopelijk horen we snel van je!