We hebben de meest gestelde vragen over onze pannen en potten verzameld. We hopen dat deze FAQ-sectie je vragen beantwoordt. Als je niet vindt wat je zoekt, neem dan gerust direct contact met ons op!

Om het beste resultaat uit je ONYX COOKWARE™ pan of pot te halen, volg je gewoon de onderstaande tips.

1. Begin met het grondig reinigen van je pan voordat je deze voor de eerste keer gebruikt.

2. Verwarm de pan een paar minuten op laag of middelhoog vuur voordat je eten toevoegt. Een voorverwarmde pan helpt om de beste non-stick eigenschappen te waarborgen. Het is belangrijk om lage tot middelhoge hitte te gebruiken, aangezien hoge hitte de coating over tijd kan beschadigen. Onze pannen zijn ontworpen om warmte veel efficiënter te absorberen dan andere pannen. Daarom raden we aan om lagere warmte-instellingen te gebruiken dan je normaal zou doen. Je kunt eventueel een beetje olie of boter gebruiken voor het bakken, zorg er gewoon voor dat je de pan zoals hierboven beschreven voorverwarmt voordat je de olie op de pan giet.

3. Bij het omgaan met zeer plakkerige voedingsmiddelen zoals eieren, is het belangrijk om geduld te hebben. Het perfecte ei op een ONYX COOKWARE™ pan zonder boter of olie bereiden, is een combinatie van het gebruik van lage temperaturen en vervolgens het ei laten afmaken zonder het constant te bewegen. Als je merkt dat je eten niet loskomt van de non-stick coating, is dit meestal een teken dat je het nog wat langer moet laten koken, bakken of braden. Daarna zal het veel gemakkelijker loskomen van de pan!

4. Reinig de pan grondig na gebruik. Je kunt het schoonmaken met warm water en mild afwasmiddel en een siliconenspons, schoonmaakspons of schoonmaakborstel.

Onze pannen zijn voorzien van een keramische non-stick coating gemaakt van natuurlijke materialen. Keramische coatings bestaan voornamelijk uit silica (zand), dat een soort klei vormt die samenwerkt met het metaal van de pan. Dit is een samenwerking die een volledig chemievrije non-stick ervaring biedt. De keramische coating betekent daarom dat het product vrij is van PFC en PFAS. Dit betekent dat het geen enkele vorm van fluorescerende stoffen of chemicaliën bevat.

Om deze begrippen beter te begrijpen, hebben we eerst een definitie gegeven voor elk van de termen:

PFAS: Is een algemene term voor een grote groep fluorbevattende stoffen. Dit omvat zowel de gevaarlijke en illegale stoffen, als ook de volledig normale stoffen die noch illegaal noch gevaarlijk zijn.

PTFE: De technische term voor de meest voorkomende en meest gebruikte non-stick coating ter wereld, ook bekend als TEFLON. PFTE is een deel van de groep fluorbevattende stoffen die tot de PFAS "familie" behoren.

PFOA/PFOS: Deze twee gevaarlijke stoffen die vele jaren geleden verboden werden, maken ook deel uit van de grote groep fluorbevattende stoffen die tot de PFAS "familie" behoren.

Zowel PFAS als PTFE/TEFLON zijn van nature fluorbevattende stoffen. Als je volledig wilt vermijden om fluorstoffen te gebruiken, moet je natuurlijk geen product kopen dat PTFE/TEFLON bevat.

Maar, terug naar de vraag; Bevat onze coating PFAS?

Wat onze eigen pannen betreft, gebruiken we een keramische coating. Deze keramische coating is volledig vrij van alle PFAS-stoffen. Dit betekent dat er op geen enkel moment in het productieproces fluorstoffen bij onze producten betrokken zijn. Een keramische coating wordt gemaakt van zand en klei, en vervolgens gebakken. Daarom kan het door TÆNK worden geclassificeerd als "PFC-vrij en PFAS-vrij".

Het korte antwoord is: Nee - Als dat wel zo is, dan valt dit onder onze garantie!

Het lange antwoord is: Onze producten zijn gemaakt van roestvrij staal en aluminium. Op deze manier delen onze producten dezelfde eigenschappen als anderen die van dezelfde materialen zijn gemaakt. Dit betekent dat ze niet direct onder koud water moeten worden gezet na gebruik. We raden sterk aan om het product eerst af te laten koelen.

We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze producten robuust genoeg zijn om alles aan te kunnen waaraan ze in een keuken kunnen worden blootgesteld. Om die reden is elke kromming, deuk of verandering van vorm natuurlijk gedekt door onze garantie!

De namen en maten van onze pannen worden aangegeven in centimeters. Een 26cm pan wordt zo genoemd omdat het 26cm meet van de ene binnenrand tot de andere binnenrand. Dit is een standaard manier om de maten van pannen aan te geven, wat het ook gemakkelijk maakt om uit te zoeken welk deksel het beste past. De maat van het deksel wordt namelijk aangegeven met de binnenrand die past in een pan of pot van dezelfde centimeteraanduiding.

Als je geïnteresseerd bent in het vinden van meer maten van onze pannen, potten of een ander product, kun je op elk moment naar de onderkant van de productpagina scrollen om meer specificatiematen te vinden.

Je kunt deze informatie snel en gemakkelijk vinden door naar de productpagina van de pan of pot te gaan waarvan je het gewicht wilt weten. Aan de onderkant van de pagina vind je een illustratie die zowel het gewicht als de afmetingen van het product toont.

De handvatten worden niet warm bij normaal gebruik op het fornuis. Let echter op dat de handvatten warm kunnen worden als de pan in de oven is geweest.

Je kunt je afneembare handvat in de vaatwasser doen. Onze aanbeveling is echter om je afneembare handvat met een natte doek schoon te maken als het niet te vuil is.