10 onverwachte gerechten voor in de airfryer

Heeft u een airfryer? Mooi! Zo niet, overweeg dan een upgrade voor uw keuken met een airfryer van ONYX CookwareTM. Met een airfryer kunt u ontzettend veel verschillende gerechten maken. In deze blogpost geven we u 10 ideeën om optimaal te profiteren van uw airfryer. Een airfryer is een fantastische machine, waarmee u allerlei soorten voedsel kunt frituren en bakken zonder olie of vet te gebruiken. Zo wordt uw eten minder vet, en dus een stuk gezonder!

Wat kan een airfryer allemaal?

Een airfryer gebruikt hete lucht om eten te frituren of te bakken, in plaats van olie of boter. Hij is geschikt voor allerlei gerechten, van krokante kip en heerlijke frietjes en snacks, tot aan gebakken aardappelen en groenten.

Dingen die u kunt bereiden in uw airfryer

We hebben 10 gerechten voor u op een rij gezet, die allemaal perfect geschikt zijn voor uw airfryer.

Koekjes in een airfryer

Koekjes

Knapperige koekjes met zachte chocoladestukjes: de droom van iedere zoetekauw. Met een airfryer van ONYX Cookware legt u simpelweg het koekjesdeeg in de airfryer. Stel hem in op 7-8 minuten op 170°.

Muffins in de airfryer

Muffins

Altijd geliefd bij kinderen: heerlijke zachte muffins. Als de muffins klaar zijn, kunt u samen met de kinderen de bovenkant versieren met glazuur en hagelslag. Zo genieten ze nog meer van de heerlijk geurende muffins! Stel de airfryer in op 15-20 minuten op 160° om de muffins perfect gaar te krijgen.

Tortillachips in de airfryer

Tortillachips

Krokante heerlijke tortillachips smaken perfect met guacamole en salsa. Maar er zijn niet veel mensen die weten hoe gemakkelijk het is om ze zelf te maken. Snijd gewoonweg een tortilla in driehoekjes, dep er een beetje olie op en leg ze 6 minuten in de airfryer op 160°.

Broccoli in de airfryer

Broccoli

Broccoli bevat allerlei goede vitamines en is gezond, maar gekookte broccoli is geen culinair genot. Probeer ons alternatief: snijd de broccoli in kleine roosjes en bereid ze in de airfryer. De broccolistukjes krijgen nu een knapperige buitenkant, maar ze blijven heerlijk zacht van binnen. En het is nog snel ook: 6 minuten op 200° is voldoende.

Toast in een airfryer

Toast

Het is ontzettend makkelijk om brood te roosteren in een airfryer. De toast wordt goudbruin en is elke keer perfect geroosterd, met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Leg het brood 3-6 minuten op een rooster en stel de airfryer in op 200°.

Kaneelbroodjes in de airfryer

Kaneelbroodjes

Het is ongetwijfeld één van de meest geliefde Deense delicatessen: kaneelbroodjes. Bijna iedereen houdt van de opgerolde deeglaagjes met het onweerstaanbare kaneelmengsel ertussen. Als u kaneelbroodjes klaarmaakt in de airfryer, worden ze aan alle kanten perfect gebakken. Stel de airfryer in op 15 minuten op 180° en geniet van heerlijke kaneelbroodjes. Vergeet het glazuur niet!

De eigenaar in een airfryer

Eieren

Heeft u uw ei het liefst hard- of zachtgekookt? Maak de perfecte gekookte eieren voor het ontbijt simpelweg in de airfryer. Stel de airfryer in op 135° en plaats de eieren erin. Het werkt razendsnel: u kunt al aan tafel, nog voordat het water in een pan aan de kook zou zijn.

Maïskolven in een airfryer

Maïskolven

In de zomer kunnen we genieten van maïskolven op de barbecue. Maar als u graag maïs eet, probeer dan ook eens om maïskolven in een airfryer te bereiden. Verdeel een klein beetje olie over de maïs en strooi er wat zout overheen. Vervolgens stelt u de airfryer in op 190° met een bereidingstijd van 15 minuten. We weten zeker dat deze bereidingswijze goed zal bevallen!

Worstenbroodje in een airfryer

Worstenbroodjes

Worstenbroodjes zijn geliefd bij jong en oud. Het is een makkelijke snack en er is geen bord of bestek voor nodig. De airfryer is ideaal voor worstenbroodjes: ze zijn al klaar, nog voordat een oven überhaupt opgewarmd zou zijn. Stel de airfryer in op 160° met een bereidingstijd van 10-12 minuten.

Spek in de airfryer

Spek

Krokant en sappig spek smaakt altijd, zowel bij ontbijt, lunch als diner. Goed uitgebakken spek past bovendien bij ontzettend veel verschillende soorten gerechten. Het enige nadeel: spek is vet. Voordat u het weet, zit uw hele fornuis onder. Als u het spek uitbakt in de airfryer, bespaart u uzelf het schoonmaken achteraf. Stel de airfryer in op 180° met een bereidingstijd van 6 minuten.

Waarom is de airfryer zo populair geworden?

Airfryers zijn geliefd omdat het makkelijk is om er gezonder mee te koken. Met een airfryer heeft u minder boter of olie nodig om eten te frituren en te bakken, waardoor uw eten minder vet bevat. De airfryer werkt bovendien sneller dan een gewone oven, waardoor hij ideaal is voor drukke gezinnen of mensen die niet veel tijd hebben om te koken.

Als u overweegt om een airfryer aan te schaffen, vindt u op internet allerlei recepten en tips. Er zijn veel geweldige gerechten die u kunt maken met een airfryer.

Download onze 10 recepten voor de airfryer

We hebben een handig overzicht gemaakt met temperaturen en bereidingstijden, dat u gratis kunt downloaden. Klik op onderstaande link voor tien dingen die u kunt doen met een airfryer.

PDF downloaden