DE PERFECTE BIEFSTUK

DE PERFECTE BIEFSTUK BAKKEN MET EEN ONYX COOKWARE™ BRAADPAN

Het bord komt op tafel je snijdt een stuk van de biefstuk. En die biefstuk is absoluut perfect. En het mooie is: je hebt hem zelf zo gebakken. Wij geven je de beste tips voor de keuken, waar je geen chef-kok voor hoeft te zijn. Dit keer leer je om met een vrij eenvoudige truc een perfecte biefstuk te bakken. En je hoeft de biefstuk hiervoor niet te vergelijken met de zachtheid of hardheid van je hand of hem doormidden te snijden om te zien hoe hij er van binnen uitziet.

We leren je om de perfecte medium biefstuk te bakken, elke keer weer!

Nu denk je waarschijnlijk: oké, vertel!

Het is een heel eenvoudige methode om iedere keer weer tevreden te zijn en tevreden gasten te hebben.
Met onze ONYX COOKWARE™ braadpannen heb je geen extra vet nodig omdat de braadpannen zijn ontworpen om het natuurlijke vet in de biefstuk te gebruiken. Ze houden de warmte namelijk vast in de pan.

Dit heb je nodig:

  • Jouw ONYX COOKWARE™ braadpan
  • Grof zout
  • Een goede biefstuk in de gewenste maat
step 1 step 2 step 3

Verwarm de braadpan voor op middelmatig tot hoog vuur. De pannen van ONYX COOKWARE™ werken op ieder soort fornuis. Dat vuur houd je zo tijdens het hele bakproces. Op fornuizen met een schaal van 1 tot 9 is stand 7 meestal goed. Je kan zelf experimenteren en de perfecte instelling voor je fornuis uitzoeken.

Terwijl de pan opwarmt, verspreid je wat grof zout op de bodem. Gebruik grof zout, en geen fijn zout. Grof zout tilt de biefstuk net een beetje op van de pan en juist daardoor schroeit hij perfect dicht. Leg de biefstuk vervolgens in de hete pan.

step 4 step 5 step 6

Na 2-3 minuten heeft de onderkant dat lekkere gekarameliseerd korstje. Je mag de biefstuk maar één keer omkeren! Als je nieuwsgierig bent, kan je de biefstuk even optillen en naar de onderkant kijken, maar je moet hem eerst laten bakken voordat je hem omdraait.

En nu goed opletten! Want hier komt de echte truc. Wanneer moet je de biefstuk uit de pan halen? Wanneer de andere kant ook gekarameliseerd is? Wanneer het korstje is ontstaan? Of wanneer de biefstuk op een bepaalde manier aanvoelt? Nee. Wat je moet doen, is het sap of het bloed dat uit het vlees komt in de gaten houden. Dat is je teken om de biefstuk eruit te halen en 5 minuten op een rek te laten rusten. Het rek helpt om de sappen van het vlees te laten wegvloeien, zodat je biefstuk er op het bord niet in zwemt. Je hebt geen stopwatch nodig en je hoeft al helemaal niet in de biefstuk te snijden voordat hij klaar is, een hoofdzonde!

Dat is het! Nu krijg je elke keer de perfecte medium gebakken biefstuk!

Werkt deze truc op biedstuk van alle formaten? Ja, maar hoe dikker de biefstuk die je hebt, des te minder doorbakken hij wordt met deze methode. Het heeft er ook mee te maken dat mensen die hun biefstuk graag rood eten, vaak ook van dikke biefstukken houden. Deze methode kunnen alle vleesliefhebbers gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen met alle biefstukken.

Waar wacht je nog op? Duik de keuken in en bak de perfecte biefstuk met je ONYX COOKWARE™ braadpan. Als je er nog geen hebt, vind je hier onze selectie pannen.

Bekijk hier de koekenpannen

Geschreven door: Tanja, ONYX COOKWARE™

Producten gebruikt in dit artikel

Lees meer
Lees meer