Eenvoudig recept voor spaghetti carbonara met ONYX Cookware

Welkom bij een echte smaakervaring met spaghetti carbonara, een smakelijke klassieker uit de Italiaanse keuken. Dit recept brengt Italië rechtstreeks naar je keuken door de traditionele methoden te volgen die generaties lang in Italië zijn gebruikt. Door eenvoudige, maar kwalitatief hoogstaande ingrediënten en de juiste techniek te gebruiken, kun je een gerecht creëren dat altijd favoriet is. Om elke keer een perfect resultaat te garanderen, gebruiken we een pan en pot van ONYX Cookware, die met hun effectieve warmteverdeling en kwaliteitsmaterialen het gemakkelijker maken om de authentieke carbonara te bereiken zoals die in Italië wordt gemaakt.

Wat je nodig hebt: 

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

 • 400 gram spaghetti
 • 150 gram pancetta of guanciale, in kleine blokjes gesneden
 • 4 grote eieren
 • 100 gram versgeraspte Pecorino Romano kaas
 • Versgemalen zwarte peper
 • Zout voor het pastawater

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiding van de ingrediënten: Begin met het klaarmaken van al je ingrediënten. Dit maakt het kookproces vloeiender en sneller.
 2. Bak de pancetta: Verwarm je pan op middelhoog vuur en voeg de pancetta toe. Bak totdat het knapperig en goudbruin is. Dit zal het vet vrijlaten, essentieel voor de smaak van je carbonara.
 3. Kook de pasta: Vul je pot met water, voeg een goede hoeveelheid zout toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn.
 4. Maak de carbonara-saus: Terwijl de pasta kookt, klop je in een kom de eieren samen met de geraspte Pecorino Romano en veel versgemalen zwarte peper. Als de pasta gekookt is, bewaar dan een beetje van het kookwater en giet de rest af.
 5. Combineer alles: Voeg de hete pasta direct toe aan de pan met pancetta. Zet het vuur uit en giet het eimengsel over de pasta terwijl je constant roert. Wees hier voorzichtig – je wilt voorkomen dat de hitte van de pan de eieren doet stollen. Gebruik een beetje van het pastawater om de consistentie van de saus aan te passen zodat deze glad en romig wordt.

Tips om carbonara te perfectioneren

De grootste uitdaging bij carbonara is voorkomen dat de eieren stollen. De truc is om snel de hete pasta met het eimengsel te mengen en de warmte van de pasta te gebruiken om een romige saus te maken zonder de eieren te koken. Begin altijd met het vuur uit te zetten wanneer je het eimengsel toevoegt – de restwarmte van de pasta is meer dan voldoende.

Begin met je spaghetti carbonara met ONYX Cookware

Met deze stappen en een beetje oefening kun je thuis gemakkelijk de kunst van het maken van een authentieke spaghetti carbonara meester worden. Met de duurzame en effectieve uitrusting van ONYX Cookware ben je goed op weg naar perfecte resultaten elke keer. Probeer het zelf en ontdek waarom dit eenvoudige Italiaanse gerecht wereldwijd favoriet blijft!

Producten gebruikt in dit artikel

Lees meer
Lees meer