Terug naar handleidingen

Welkom bij onze FAQ - ook bekend als Veelgestelde Vragen. We hebben de meest voorkomende vragen die we gewoonlijk ontvangen verzameld. We hopen dat dit u snel kan helpen bij het beantwoorden van uw vragen! :)

ONYX COOKWARE™ messen worden niet bot wanneer ze in de vaatwasser worden gewassen!

Coatings kunnen na verloop van tijd slijten of vervagen, maar dit gebeurt niet met onze legering, die we een legering noemen in plaats van een coating, omdat deze op atomair niveau aan het staal is gebonden.

De titaanlegering zorgt voor een extra harde en slijtvaste oppervlakte, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als u ze in de vaatwasser plaatst. Het enige waar u op moet letten, is dat de messen geen contact mogen maken met losse voorwerpen die uw mes tijdens het wassen kunnen beschadigen. Het kan een goed idee zijn om het mes na het wassen te polijsten om de mooie afwerking te behouden.

De messenslijper werkt het beste voor ONYX COOKWARE™ messen, die een hardheid hebben van HRC 64. Het mes moet recht worden gehouden bij het slijpen in de messenslijper.

Het mes wordt geslepen als er onregelmatigheden in het lemmet zijn en het een schone en scherpe snede nodig heeft.

Het is belangrijk om het mes voor het slijpen schoon te maken, de messenslijper op een vlakke ondergrond te plaatsen en het mes voorzichtig door de slijper te halen. Het is belangrijk op te merken dat het mes niet naar beneden mag worden gedrukt of geforceerd bij het doorhalen ervan door de slijper. De slijper doet het werk voor u. Het enige wat u hoeft te doen, is het mes in de opening te plaatsen en het erdoorheen te trekken.


Wat betreft de verschillende openingen op de messenslijper, het is niet altijd nodig om ze allemaal elke keer te gebruiken. De verschillende openingen hebben verschillende functies:

Opening 1: Voor het herstellen en repareren van deuken en beschadigingen in het lemmet.

Opening 2: Slijpen en vormgeven van het lemmet.

Opening 3: Polijsten en gladstrijken van onregelmatigheden in het lemmet.


Vergeet niet om het mes na het slijpen schoon te maken.