Recept voor zelfgemaakte crème brûlée met een Keukenbrander van ONYX Cookware

Ben je klaar om een vleugje Frankrijk naar je keuken te halen? Crème brûlée is een klassiek dessert dat zachte crème combineert met een perfect gekarameliseerde bovenkant. In dit recept laten we je zien hoe je met een paar ingrediënten en de juiste techniek een dessert kunt maken dat altijd een succes is.

Om elke keer een perfect resultaat te garanderen, gebruiken we een Keukenbrander van ONYX Cookware. Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling en gebruiksvriendelijkheid kun je gemakkelijk de ideale karamelisering bereiken die elke hap van je crème brûlée een puur genot maakt. Ben je er klaar voor? Laten we dan beginnen met het maken van een heerlijke crème brûlée!

Wat je nodig hebt: 

Deze hoeveelheid is voor 4 personen. De kwaliteit van je ingrediënten speelt een grote rol in het eindresultaat, dus hier is wat je nodig hebt:

Ingrediënten:

 • 4 grote verse eidooiers
 • 2 dl room
 • 50 g fijne suiker (+ extra voor de bovenkant)
 • 1 vanillestokje
 • Een snufje zout

Benodigdheden:

Bereiding van crème brûlée:

 1. Verwarm je oven voor: Begin met het voorverwarmen van je oven op 150 graden. Het is belangrijk dat de oven warm is als je de schaaltjes erin zet.
 2. Bereid het crème-mengsel voor:
 • Klop de eidooiers voorzichtig met suiker en een snufje zout totdat het mengsel licht en luchtig is.
 • Verwarm de room in een kleine pan samen met het vanillestokje dat je hebt uitgeschraapt voor de vanillezaadjes. Het mag niet koken, maar alleen verwarmd worden tot net onder het kookpunt. Verwijder daarna het vanillestokje.
 • Voeg de warme room langzaam toe aan het eimengsel terwijl je constant blijft kloppen
3. Bak je crème:
 • Verdeel het crème-mengsel gelijkmatig over de vier schaaltjes. Plaats ze in een waterbad op een diepe bakplaat. Het waterbad helpt om te zorgen dat de crème gelijkmatig bakt.
 • Bak in de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of totdat de crème stevig is, maar nog steeds een beetje zacht in het midden wanneer je de plaat voorzichtig schudt.
4. Karameliseer de suiker:
 • Wanneer de crème brûlée is afgekoeld, strooi je een gelijkmatige laag suiker over elke crème.
 • Zet je ONYX Cookware Keukenbrander aan en stel de vlam in op een middelhoge stand. Houd de brander ongeveer 10 cm boven de suiker en beweeg hem langzaam heen en weer tot de suiker smelt en goudbruin wordt.
5. Serveer je crème brûlée:
 • Laat de suiker een paar minuten uitharden voordat je het serveert. Het contrast tussen de warme, gekarameliseerde bovenkant en de koele, romige onderkant is essentieel wanneer je je crème brûlée serveert.

Waarom een Keukenbrander van ONYX Cookware gebruiken voor je crème brûlée? 

Bij crème brûlée is het cruciale element ongetwijfeld de knapperige, gekarameliseerde bovenkant. Hier kan een Keukenbrander van ONYX Cookware echt het verschil maken. Met deze kun je gemakkelijk de vlam regelen en ervoor zorgen dat de suiker gelijkmatig smelt zonder te verbranden. Dit is de sleutel tot de perfecte karamelisering die niet alleen er geweldig uitziet, maar ook die heerlijke knapperige textuur toevoegt die we allemaal liefhebben.

Een van de grote voordelen van de Keukenbrander is de gebruiksvriendelijkheid. Of je nu een beginner bent of ervaren in de keuken, de Keukenbrander maakt het makkelijk om professionele resultaten te bereiken. Het is ontworpen om zowel krachtig als gemakkelijk te hanteren te zijn, waardoor je meer kunt focussen op het genieten van het proces dan op technische problemen.

Tips voor de perfecte crème brûlée

Wanneer je eenmaal een paar keer crème brûlée hebt gemaakt, zul je ontdekken dat kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen je techniek te verfijnen en elke keer het beste resultaat te garanderen:

 • Temperatuur is de sleutel: Let op dat je de room niet oververhit wanneer je deze met de vanille verwarmt. Als het te warm wordt, kan het de eieren doen stollen wanneer je ze samen mengt. Houd de room net onder het kookpunt om dit te voorkomen.
 • Perfecte karamelisering: Wanneer je de Keukenbrander gebruikt om de suiker te karameliseren, houd een stabiele hand en zorg ervoor dat je de vlam niet te dicht bij de suiker houdt. Een goede afstand en een rustige hand zorgen voor een gelijkmatige karamelisering zonder de suiker te verbranden.
 • Serveertemperatuur: Crème brûlée smaakt het beste als het een beetje koel geserveerd wordt met een warme en knapperige top. Bereid de dessert een paar uur voor het serveren voor, zodat het tijd heeft om zich te zetten in de koelkast, en flambeer het dan net voor het serveren.

Maak een heerlijke crème brûlée met een Keukenbrander van ONYX Cookware 

Met dit recept in de hand ben je nu klaar om deze klassieke Franse dessert thuis te proberen. Onthoud dat succes in de keuken vaak komt met oefening, dus raak niet ontmoedigd als niet alles perfect gaat de eerste keer. Als je nog steeds je ONYX Cookware Keukenbrander nodig hebt om te beginnen, vind het hier en ontdek zelf waarom crème brûlée een favoriete dessert voor velen is.

Producten gebruikt in dit artikel

Lees meer