Inspiratie - Engelse biefstuk

Engelse biefstuk

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 3 sjalotten
  • 1 el. honing
  • 1 el. balsamicoazijn
  • 2 dl. melk (voor de kippenbouillon)
  • 3 dl. kookvocht aardappelen
  • 1 blokje runderbouillon
  • Sauskleur
  • 600 gr. aardappelen
  • 3–4 stuks Ingemaakte pompoen
  • Maïzena
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • 1 citroen
  • Ingemaakte pompoen als bijgerecht

Bereiding

  1. Was of schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Afhankelijk van de grootte moeten de aardappelen 10-20 minuten koken. Prik erin met een vork: Wanneer ze zacht aanvoelen en van de vork glijden, zijn ze klaar. Giet het water van de aardappelen in een opvangbakje - dit kookvocht gaan we gebruiken voor de saus!
  2. Snijd de uien in schijfjes. Bak ze in een pan met een beetje boter op een middelhoog vuur. Het duurt even voor ze kleur krijgen en heerlijk zacht worden - bak ze daarom als eerste. Breng op smaak met een eetlepel balsamicoazijn en een eetlepel honing.
  3. Kruid ondertussen de biefstukken met peper en zout en bak ze in de pan met boter tot ze gaar zijn - maak de pan niet schoon! Laat de biefstukken onafgedekt op een bord rusten.
  4. Giet nu de melk en het kookvocht van de aardappelen in de pan, samen met een bouillonblokje en laat dit al roerend koken op een laag vuur. Roer een beetje maïzena met water in een kopje en voeg het mengsel geleidelijk toe aan de pan, tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg kleur toe tot de saus zo bruin is als in uw kindertijd. Breng op smaak met peper en zout, een beetje honing en eventueel een beetje citroensap.
  5. Bak de gekookte aardappelen in de pan met een eetlepel boter en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de biefstuk met de gebakken aardappelen, gegarneerd met de zachte uien en de saus en eventueel een salade, met de pompoen als bijgerecht.
  7. Eet smakelijk!

Geschreven door: Onyx Cookware