Eierkoek
Ingrediënten
- 8 eieren
- Spek
- 1 ui
- 5 kerstomaatjes
- 1½ dl. room
- Zout
- Peper
- Boter
- Olie
- Bruin brood of roggebrood
- Bieslook
- Mosterd
Bereiding
- Breek de eieren in een kom en kluts ze
- Doe boter in de koekenpan en zet deze op het vuur
- Giet de room in de kom bij de eieren, voeg peper en zout toe en kluts alles nog een keer door
- Giet het mengsel in de hete koekenpan
- Bak het spek in een andere pan
- Zet de koekenpan met de eieren in de oven op 180 graden (hete lucht) en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden
- Snipper de ui en fruit deze in 1 eetlepel olie
- Snijd de tomaatjes in tweeën en bak ze aan met de ui. Voeg peper en zout toe
- Hak de bieslook fijn en snijd het brood
- Maak het bord op als de eieren gaar zijn en voeg de garnering en mosterd toe
Geschreven door: Onyx Cookware