Inspiratie - Eierkoek

Eierkoek

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • Spek
  • 1 ui
  • 5 kerstomaatjes
  • 1½ dl. room
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Olie
  • Bruin brood of roggebrood
  • Bieslook
  • Mosterd

Bereiding

  1. Breek de eieren in een kom en kluts ze
  2. Doe boter in de koekenpan en zet deze op het vuur
  3. Giet de room in de kom bij de eieren, voeg peper en zout toe en kluts alles nog een keer door
  4. Giet het mengsel in de hete koekenpan
  5. Bak het spek in een andere pan
  6. Zet de koekenpan met de eieren in de oven op 180 graden (hete lucht) en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden
  7. Snipper de ui en fruit deze in 1 eetlepel olie
  8. Snijd de tomaatjes in tweeën en bak ze aan met de ui. Voeg peper en zout toe
  9. Hak de bieslook fijn en snijd het brood
  10. Maak het bord op als de eieren gaar zijn en voeg de garnering en mosterd toe

Geschreven door: Onyx Cookware