De grillfavoriet van de zomer: BBQ-gemarineerde kippenspiesjes met maïskolven

Wanneer het barbecueseizoen écht begint, draait het maar om één ding: heerlijke, huisgemaakte gerechten die mensen samenbrengen. Bij ONYX Cookware zijn we dol op recepten die eenvoudig zijn én boordevol smaak zitten – en vandaag delen we een van onze absolute favorieten: Gegrilde BBQ-kippenspiesjes met sappige maïskolven en zelfgemaakte barbecuesaus.

Dit recept is perfect voor zowel doordeweekse barbecues als grotere zomerse bijeenkomsten. En het beste van alles? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar het smaakt alsof je er uren op hebt gestaan.

Recept: Gegrilde BBQ-kipspiesen met maiskolven en huisgemaakte barbecuesaus

Ingrediënten – kipspiesen:

  • 500 g kipfilet in blokjes

  • 4 eetlepels huisgemaakte barbecuesaus (zie recept hieronder)

  • Verse maiskolven (bij voorkeur voorgekookt)

  • Boter en een beetje zeezout voor het serveren

Ingrediënten – huisgemaakte barbecuesaus:

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 100 ml ketchup

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 1 eetlepel appelciderazijn

  • 1 theelepel Dijonmosterd

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • ½ theelepel knoflookpoeder (of 1 vers geraspt teentje knoflook)

  • ½ theelepel uienpoeder

  • Een snufje chilivlokken (optioneel – voor wat extra pit)

  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je de barbecuesaus:

  1. Doe alle ingrediënten in een klein steelpannetje.

  2. Verwarm op middelhoog vuur en laat 5–7 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt.

  3. Proef en pas aan naar smaak – meer azijn voor zuurheid, meer suiker voor zoetheid, of extra chili voor pit.

  4. Laat de saus een beetje afkoelen voordat je ermee marineert.

Zo bereid je de kipspiesen en maiskolven:

  1. Meng de kipblokjes met de afgekoelde barbecuesaus. Dek af en laat minstens 30 minuten marineren – langer mag altijd.

  2. Rijg de kip aan spiesen en grill ze 10–12 minuten op directe hitte. Draai ze regelmatig om en bestrijk met extra saus.

  3. Leg de maiskolven direct op de grill en gril ze 5–7 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.

  4. Bestrijk de maiskolven met boter en bestrooi met zeezout vlak voor het serveren.

Tips voor een geslaagde barbecueavond

Met goed keukengerei in handen wordt koken nog leuker. Hoogwaardige tools maken echt een verschil – of je nu spiesjes omdraait boven het vuur of maïskolven bestrijkt met boter. Bij ONYX Cookware geloven we dat een goede kookervaring begint met betrouwbaar materiaal dat met je meewerkt – en niet tegen je.

Barbecuegerechten smaken ook beter als je kunt ontspannen en genieten van het moment. Het gaat er niet om alles ingewikkeld te maken, maar juist om het beste uit simpele ingrediënten te halen.

Klaar voor de barbecue?

Steek de barbecue aan, nodig vrienden en familie uit, en laat de geur van zelfgemaakte barbecuesaus zich door de zomerlucht verspreiden. Met dit recept in handen ben je verzekerd van een barbecue-ervaring die nog lang wordt herinnerd.

Producten gebruikt in dit artikel

BBQ GRILL KIT

ONYX COOKWARE™ BBQ GRILL KIT

€74,99 €154,94
Bespaar 51%
Lees meer
BBQ TANG

ONYX COOKWARE™ BBQ TANG

€29,99
Lees meer
GEAVANCEERDE BBQ KIT

ONYX COOKWARE™ GEAVANCEERDE BBQ KIT

€139,99 €184,95
Bespaar 24%
Lees meer