Inspiratie - Hotdogs voor fijnproevers

Recept – hotdogs voor fijnproevers

Ingrediënten

  • 3 dl water
  • 1 dl melk
  • 50 g gist
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 200 g grahammeel
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel geplette kardemom
  • 1 eetlepel suiker
  • 450 g tarwebloem
  • 1 ei voor het bestrijken
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Vulling voor de hotdogs
  • 12 Weense worstjes
  • Ketchup
  • Mosterd
  • Kimchi-kool
  • Ingelegde rode kool
  • Verse tijm
  • 2 uien
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Bereidingswijze

Bereiding

  1. Roer de gist door het lauwe water en voeg melk, olie en eieren toe. Roer het grahammeel, zout, kardemom en suiker door elkaar en roer dit door het gistmengsel. Roer vervolgens de tarwebloem hier doorheen en kneed alles samen tot een soepel deeg.
  2. Laat het deeg 40 minuten rijzen in een kom. Vorm 12 langwerpige worstenbroodjes van het deeg. Gebruik voor het kneden een beetje olie op het tafelblad en je handen in plaats van bloem. Zo drogen de broodjes niet uit.
  3. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak de broodjes 15-18 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  4. Pel de uien en halveer ze. Snijd de helften vervolgens in dunne schijfjes. Smelt de boter in een pan op hoog vuur en voeg de uien toe. Draai het vuur wat lager en fruit de uien (regelmatig roeren). Voeg hierna de suiker toe met een beetje water en laat de uien sudderen totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Breng de uien op smaak met peper en zout en serveer ze direct uit de pan.
  6. Bak de worstjes in de pan. Haal ze uit de pan zodra ze gaar zijn en leg ze in de warme, vers gebakken broodjes.
  7. Vervolgens kan iedereen de hotdogs vullen naar smaak met de gebakken uien, ketchup, mosterd en de ingelegde kool.
  8. Eet smakelijk!

Geschreven door: Onyx Cookware